Transborder
Transborder Café
11.02.2012
Ofelaš. Kr. 50
18.00 – 20.00

SPEKTAKEL COCTAIL
Under lørdagens Transborder Cafe kommer vi litt mer under huden på noen av festivaldeltakere.

Først ut er Liv Hanne Haugen med et utdrag fra Nordområdebevegelsen.
En politisk performance som forteller om nordområdepolitikk, moderne historie, kulturelle forskjeller og veien videre for de som er interessert i Nord-Norge og Barents. Forestillingen er morsom, reflekterende og full av overraskelser. Dette er et cross-over prosjekt hvor Liv Hanne Haugen, alene på scenen, bruker dans, video, musikk, kunst, teater og performance for å få frem grenseoverskridende dilemma som har relevans, ikke bare for oss i nord, men for hele den vestlige verden. Med vanlige folks stemme stilles spørsmål til de som setter politisk dagsorden og bruker de nordlige områder som ressursbank og til utøvelse av storpolitikk, mens folks liv fortsetter akkurat som før. Men nå er nordområdebevegelsen i gang!
Foresillingen er skapt av Liv Hanne Haugen i tett samarbeid med: Charo Calvo (lydkomposisjoner), Arnold Johansen (billed og videokunst), Lawrence Malstaf (installasjon og lys), Trine Falch (kunstnerisk veileder), Anne Katrine Haugen (produksjon og veileder), Bibbi Moslet (dramaturgisk veileder), Anniken Romuld (grafisk tilrettelegging).

Hva var viktigste sak under Urfolkskongressen for Barentsregionen som har foregått her med deltakere fra Barentsurfolksgrupper. Bjarne Store-Jakobsen gir oss en kort oppdatering, og etterfølges av musiker/ joiker John Henrik Mienna (Kirkenes). Han har nettopp utgitt en CD med tittelmelodien ”Oaidnalit fas” som betyr ”Vi sees igjen”.

Kunstner og arkitekt Ilya Mukosey med kunststudenter orienterer om gjennomføringen av prosjektet Arctic Cargo på Førstevannet. Hvis noen har lurt på hva som har foregått ute på Førstevanns-isen hele festivaluka, så får de svaret nå! Kom det noen jernfugler med Cargo?

Kunstner Morten Traavik og nordkoreanske instruktører for prosjektet ME/WE. Ble prosjektet vellykket? Hvordan står det til med dugnadsånden her oppe ved grensen, og hvor stort ble egentlig bildet? Hvordan sees dette prosjektet med et Nord-Koreansk blikk?

Jonas Fjeld – den blonde kjempe
Kveldens Transborder Cafe avsluttes med smakebit fra musikalen Jonas Fjeld – den blonde kjempe hvor Norges egen superhelt, den blonde kjempe Dr Jonas Fjeld, hentes frem fra mellomkrigsglemselen og drar ut på nye dramatiske eventyr, som en arktisk Indiana Jones. Medvirkende: Ingvar Sigurdsson (skuespiller), Kjetil Møster (musiker), Per Zanussi (musiker, komponist) og Morten Traavik (skuespiller/ regissør). Dr Fjeld skal også innta Nord-Korea på 17.mai 2012 som del av en norsk kulturfestival organisert av kunstneren Morten Traavik.

Arr: Pikene på Broen.