Samovar2
From the performance ”Radio Barents 111”. Photo: Samovarteateret.
Radio Barents 111
09.02.2012
Scene 2
20.30

En rykende fersk og høyst samfunnsaktuell forestilling som tar publikum med på en eventyrlig reise til verdens ende og Barents hjerte.

Sommeren 2010 sendte Samovarteateret dramatiker og regissør Franzisca Aarflot ut på en reise i vår nære grenseregion. Med på turen var den russiske filmskaperen Sergey Zhigaltsov, den anerkjente samiske komponisten og musikeren Johan Sara Jr., doktorgradsstipendiat Bjarge Schwenke Fors og teaterets ensemble. ”Reisen ble til møter med mennesker og deres historier. Vi delte noen øyeblikk av deres virkelighet. Virkeligheten skapte fiksjon og fiksjonen ble til forestillingen ”Radio Barents 111”.”

”Radio Barents 111” er forestillingen om den grensenære radiostasjonen som kringkaster på fem språk og til tre land. På mange måter er ”Radio Barents 111” svaret på drømmen om samarbeid på tvers av kultur og landegrenser i Barentsregionen. Forestillingen starter med et kort intervju med Barentssamarbeidets far – Thorvald Stoltenberg. Deretter bærer det av sted inn i en dokumentarisk virkelighet, som etter hvert dreies over i fiksjonenes befriende lekenhet. Med varme og humor skildres et mangfold av karakterer som på ulikt vis sloss for sine drømmer – og som på en overraskende måte vinner fram.Medvirkende:
Idé og produksjon: Samovarteateret (NO)
Regi og manus: Franzisca Aarflot (NO)
Komponist og musiker: Johan Sara Jr. (NO/SÁP)
Filmskaper: Sergey Zhigaltsov (RU)
Sceneutøvere: Bente S. Andersen (NO), Turid Skoglund (NO), Nikolay Shchetnev (RU), Olga Khalchenko (RU), Johan Sara Jr. (NO/SÁP), Magnus Holm Slettebø (NO), Sergey Zhigaltsov (RU), Patrik Häggström (SE)
Lysdesigner: Niels A. W. Jensen (DK)
Teknikere: Odd Aune (NO), Roman Khoroshilov (RU)
Scenografi/kostymer: Inger A. K. Stephens (NO)
Produksjonsassistent: Kathrine Kolgrov (NO)
Turnélegger Norge: Samovarteateret (NO)
Turnélegger Russland: Teater Panova (RU)
Produsent: Audhild Andersen, Samovarteateret AS

Samovarteateret er et profesjonelt teater etablert i Kirkenes i 1990, av skuespiller og regissør Bente S. Andersen. Kirkenes ligger midt i hjertet av Barentsregionen, og for teateret er det naturlig å hente inspirasjon og historier fra denne grenseregionen. Å skape nyskrevet dramatikk som speiler samtiden og de politiske strømninger i samfunnet er viktig for teateret. Samovarteateret jobber lokalt, nasjonalt og internasjonalt, og produserer 2-3 helaftens forestillinger i året som turneres i Norge, Barentsregionen og Europa. I 2011 har teateret ni faste ansatte og et stort internasjonalt nettverk av scenekunstnere, musikere, filmskapere, dramatikere, teknikere og produsenter som engasjeres i ulike produksjoner.

Økonomiske bidragsytere til produksjonen er:
BarentsKult
Finnmark Fylkeskommune
r-Varanger Kommune
Kulturdepartementet
Utenriksdepartementet
Sparebank 1 Nord Norge
Sametinget
Dramatikkens Hus og Samovarteateret

Kjøp billett på Samovarteateret
E-mail: samovar@samovar.no
Tel: 78 99 24 68