Hotel_kirkenes_1
Brann på verdens minste hotell
10.02.2012
Ved parkeringsplass ved Thon Hotel
17.00

I 2005 inviterte Pikene på Broen arkitekten Sami Rintala til å lage et temporært prosjekt i Kirkenes under Barents Triennalen ”Border Dialogues”. På lavbudsjett, med god hjelp av studenter og frivillige, bygget han Verdens Minste Hotell som siden har blitt omtalt i magasiner verden over, blitt nominert til arkitekturpriser og etterhvert blitt et kjennemerke for Kirkenes og utviklingen her. Verdens Minste Hotell, med 2 rom og en lobby, ved havet, midt i trafikken, har satt sine evige spor. Men det har allikevel fått en ublid skjebne. På grunn av mangel på permanent plassering og flere flyttinger, er bygget nå så forfallent at det ikke lenger er brukbart.
Sami Rintala har som del av sin kunstneriske praksis brukt seremonielle brenninger for å sette fokus. Som et siste farvel til dette prosjektet, brennes hotellet på sin opprinnelige tomt under festivalen. Dokumentasjon av hotellets liv blir samtidig presentert for publikum på og rundt hotellveggene. Vi og mange med oss spør sikkert: Hva kunne vært gjort annerledes?

Dza, en ledende russisk rytme- og musikkprodusent, har komponert elektronisk soundscape og vil spille live under brenning.

Arr: Pikene på Broen i samarbeid med Sør-Varanger Brannvesen.