Eva_bakkeslett_9
Transforming the Trajectory
11.02.2012
Gamle Bohus i byen
11.00

Eva Bakkeslett vil gi en ”artist talk” der hun forteller om arbeidet med å lage filmen Transforming the Trajectory.

Transforming the Trajectory – sharing stories across borders
Nelly Makeeva er en evig optimist full av livsglede på tross av harde livsvilkår i industribyen Nikel. Hun har den sjeldne evnen å kunne snu motgang til medgang. Hennes entusiasme er smittsom og hun forteller sine historier med glede, humor, dybde og innlevelse. Nelly er også kjent som en dyktig bakerske. Filmen er et kunstnerisk portrett av Nelly der hun deler noen av sine livshistorier mens hun med hendene omformer ingredienser til de deiligste bakverk.
Kunstneren Eva Bakkeslett, med røtter i Bjørnevatn, hadde en artist-in-residency periode hos Pikene på Broen i November og ideen til denne filmen kom under hennes møte med Nelly Makeeva på en tur til Nikel. “Etter vårt møte har jeg undret meg over hvordan det er mulig å forbli så positiv på et sted med så store utfordringer. I Nikel er gjennomsnittlig levealder 10 år under resten av Russland. Der er et stort antall luftveissykdommer, kreft, dårlig immunsystem, lave fødselsrater og andre sykdommer forårsaket av forurensingen fra industrien…
Vi lever i en tid hvor kriser truer på mange områder. Vi trenger nye verktøy og strategier. Og vi trenger ildsjelene som kan snu pessimisme til optimisme.”

Arr: PIkene på Broen.